Korektor - klíč k dokonalé pleti

Každého z nás trápí nějaké nedokonalosti, zvlášť ty, které se týkají našeho obličeje. Ať už se jedná o kruhy pod očima, pupínky či červené flíčky, na vše spolehlivě zabírá jeden rychlý pomocník – korektor.

 

 Jaké druhy korektorů máme?

 

Myslím, že korektory se dají spolehlivě rozdělit do dvou kategorií – tuhé a tekuté. Dále máme také paletkové, ale jelikož s takovými prozatím nemám žádnou zkušenost, dnes o nich mluvit nebudeme. Je třeba si uvědomit, že každý korektor je na něco jiného. Tekuté se hodí spíše na kruhy, tuhé zase na pupínky. Já osobně jsem si ale v poslední době navykla používat jen ty tekuté a to úplně na všechno. O tom ale později. Každý z nich má jistě svoje výhody i nevýhody. Co vám vyhovuje víc, si musíte zkusit sami.

 

Jak vybrat správnou barvu?

 

Barvu byste si měli vyzkoušet vždy ještě v obchodě, kde většinou k těmto účelům slouží testry. Naneste trochu korektoru na hřbet vaší ruky. Odstín by měl být buď stejné barvy nebo o jeden či dva tóny světlejší. Nikdy ne tmavší! Kromě pleťových odstínů existují i korektory růžové, žluté či zelené. Pomáhají maskovat barevné skvrny na obličeji a kruhy pod očima.

 

Jak nanášet?

 

Tekuté korektory nanášejte buď štětečkem přímo na obličej, nebo nejprve na hřbet ruky. Do pleti jej jemně vklepávejte pomocí prstů. Rozetřít jej ale můžete i pomocí houbičky. Není třeba velké množství, i malá trocha postačí. Tuhé korektory je nejlepší nanášet prsty. Před použitím je lepší pleť nejprve správně hydratovat a to buď krémem nebo bází pod make-up.

 

Tekutý nebo tuhý?

 

V kosmetické taštičce mám zastoupeny oba tyto korektory, ale jak jsem už zmiňovala, používám převážně tekutý. A to z toho důvodu, že v poslední době mám poněkud sušší pleť. Pokud trpíte stejným problémem, tuhé korektory nedoporučuji používat vůbec, jelikož pleť ještě víc vysuší a vytvoří se vám na ní drobné šupinky. Stejný účinek mají i tekuté s matujícím efektem (platí i pro make-up). Pokud máte ale normální pleť, nejlepšího výsledku dosáhnete kombinací obou těchto korektorů. Tuhý nanášejte jako druhý.

Příště udělám recenzi a srovnání korektorů, které mám vyzkoušené :)

2 komentáře:

  1. Ja používam viac tie tuhé, pretože tekutými sa akné zamaskovať nedá, ale na rozjasnenie očného okolia je zase podľa mňa rozhodne lepší nejaký tekutý korektor, zatiaľ som však našla len YSL, ktorý bol super, ale extra drahý, avšak rozjasňujúci efekt bol fakt viditeľný aj voľným okom a mala som Essence, ktorý nerobil nič.
    Bianka

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za komentář :)